Късно ли е да купя криптовалутата Биткойн

Късно ли е да купя Биткойн / Bitcoin?

Често хората се питат дали е късно да купят Биткойн. Дали вече цената не се е вдигнала твърде много и са си изтървали шанса.

Най подходящият момент да купиш Биткойн е бил преди 5 години. Вторият най-подходящ е днес.

Може би си казвате, че в момента цената на Bitcoin е твърде висока. Ако бяхте купили преди няколко години, щяхте вече да сте на печалба, щеше това да е бил добър избор. Какво ви кара да си мислите, че същото няма да си го казвате след още няколко години?

Рискът на хората закупили криптовалутата на цена от $10 или $100 е бил много по-голям от колкото да я закупите днес на цена от $10 000.
Защото тогава шансът Bitcoin да се провали е бил много по-голям. Шансът за 51% атака.

Тази година, 2020, цената на Bitcoin беше за не кратко време три хиляди долара.
Който е закупил на такава цена е направил много по-малък риск от човек закупил на пет долара.

Днес има много по-сериозни инвеститори в сферата. Милионери и милиардери, които са инвестирали в Биткойн и за собствен интерес биха подпомогнали мрежата.

Нещо много важно, което хората трябва да разберат е, че ако инвестираш 100 долара и купиш 100 Биткойна на цена по 1 долар, или купиш 1 Bitcoinна цена от 100 долара, голяма разлика няма – така или иначе инвестицията ти е 100 долара.
Важното е на каква цена ще продадеш, колко пъти тя по-висока ще бъде тя.

Ако някой, който пътува във времето може да ви каже, че след 5 години Биткойн ще струва 1 милион долара. Бихте ли инвестирали в криптовалутата? Ами разбира се. Но няма как да сте сигурни. Така и хората закупили Биткойн на цена от 5 долара не са били сигурни, че цената ще достигне 5 000 долара. Поели са риск.

Така, че на въпроса: Закъснях ли? Твърде късно ли е да купя Биткойн? Отговорът е не. Най подходящият момент да купиш Биткойн е бил преди 5 години. Вторият най-подходящ е днес.

Прочетете статията и изгледайте клипа как да търгувате с криптовалути, ако не сте все още.

Линк до клипа в youtube: Късно ли е да купя Биткойн / Bitcoin?